Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

μεταμοσχευση καρδιας επιπλοκες

Η κ. Αχτσιόγλου, αναγνώρισε ότι στο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχουν και δυσμενείς όροι, που είναι όμως, όπως είπε, αποτέλεσμα τόσο των αρνητικών συσχετισμών και των δογματικών αντιλήψεων που επικρατούν στην ΕΕ και οι οποίοι φρόντισαν να ενισχύσουν μια αδιέξοδη πολιτική, όσο και ενός παλαιού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που εφάρμοσε αποτυχημένες πολιτικές.


Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, τονίζοντας ότι ενώ «κραύγαζε πως η κυβέρνηση καθυστερούσε να κλείσει την αξιολόγηση, μιλούσε για ιδεοληψίες και ζητούσε να κλείσει με το όποιο κόστος, τώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση, οι κραυγές της συνεχίζονται μιλώντας για καταστροφική συμφωνία».


τεστ γλώσσας ε δημοτικού

«Ενώ εμείς προσπαθούσαμε να αντικρούσουμε τις παράλογες απαιτήσεις, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνούσε με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η ελληνική αντιπολίτευση κραύγαζε ότι καθυστερούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση γιατί είμαστε ανίκανοι και έχουμε ιδεοληψίες. Τόσα και άλλα τόσα μας καλούσατε να υπογράψουμε. Από κοντά και μερίδα των ΜΜΕ που βλέπει παντού την οικονομική καταστροφή», επεσήμανε και πρόσθεσε:


μεταμοσχευση καρδιας επιπλοκες

ποτε ενας ανθρωπος θεωρειται αλκοολικος

«Ακούμε για μέτρα ασπιρίνες. Πως γίνεται όμως τα αρνητικά μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν από τον δογματισμό του ΔΝΤ και την δειλή στάση των Ευρωπαίων να είναι καταστροφή και «τα χειρότερα που ήρθαν ποτέ» και την ίδια στιγμή τα ισόποσα θετικά μέτρα να είναι ασπιρίνες; Για άλλη μια φορά δύο μέτρα και δύο σταθμά από την αντιπολίτευση του «τόσα και άλλα τόσα». Δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η επαναφορά του παλιού καθεστώτος. Γιατί όποτε αναγκάζεστε να μιλήσετε συγκεκριμένα αναδεικνύεται περήφανα την ταύτιση σας με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, με την πολιτική που διέλυσε την κοινωνική πλειοψηφία και χρεοκόπησε την ελληνική κοινωνία».


"Κάναμε συμβιβασμούς..."


«Είναι αλήθεια ότι κάναμε συμβιβασμούς, πολλές φορές με τιμωρητική διάθεση από τους δανειστές. Κάθε μέρα παλεύουμε όμως να δώσουμε τέλος στις αρνητικές συνέπειες που μας επιβάλλουν, και αυτό δεν μπορείτε να το ανεχτείτε ούτε εσείς ούτε οι φίλοι σας», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.


Η κ. Αχτσιόγλου, υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων για το εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα, τονίζοντας ότι «πρέπει να το δούμε σε συνάρτηση με την αγορά εργασίας» και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι με 11 νόμους και 2 υπουργικές αποφάσεις έδωσαν την χαριστική βολή διαλύοντας και την αγορά εργασίας και το προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε.


«Επί κυβερνήσεων τους στήθηκε η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι, με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι ρυθμίσεις είναι ευνοϊκότερες σε ότι αφορά και το ασφαλιστικό σύστημα και τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις.


Αναφερόμενη στα εργασιακά, μίλησε για επαναρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων.
«Με τη διάταξη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επιχειρείται η αναστροφή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα. Με την προτεινόμενη διάταξη, η αναστολή της αρχής της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποσυνδέεται από το ΜΠΔΣ, καθώς προβλέπεται πως αυτή θα ισχύσει έως την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως την 20.8.2018. Επομένως από την 21.8.2018 το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανέρχεται στο καθεστώς που όριζε ο νόμος 1876/του 1990», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:


«Κριτική για το γεγονός ότι δεν θα επανέλθουν άμεσα, μπορούμε να δεχθούμε από τους εργαζόμενους. Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων, δεν θα ανεχθούμε».
Για το ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι «στην πραγματικότητα, τα 2/3 των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δουν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους ενώ οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν, αφορούν το 2019 και όχι το επόμενο διάστημα.


Θετικά μέτρα


Έμφαση έδωσε η κ. Αχτσιόγλου στα θετικά μέτρα που θεσπίζονται και αφορούν:


-Επιδότηση ενοικίου από την οποία συνολικά θα ωφεληθούν 600.000 νοικοκυριά. Ωφελούμενοι θα είναι σε ατομικό επίπεδο με ετήσιο εισόδημα 9.846 ευρώ και μια τετραμελής οικογένεια με ετήσιο εισόδημα 20.677 ευρώ. Το μέγιστο ποσό του επιδόματος θα φτάνει τα 150 ευρώ το μήνα και ο μέσος όρος του επιδόματος 1000 ευρώ το χρόνο.


-Συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Με μηνιαίο ατομικό εισόδημα έως 700 ευρώ η συμμετοχή στα φάρμακα θα είναι μηδενική και ισχύει για όλα τα φάρμακα και για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, δηλαδή το 60,4% του συνόλου των πολιτών.


-Αύξηση δικαιούχων για δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η αύξηση των ωφελούμενων από το μέτρο έως το 2020, υπολογίζεται να φθάσει συνολικά τα 45.000 άτομα. Ειδικότερα, το 2017 οι ωφελούμενοι θα είναι 90.000, το 2019 θα είναι 120.000 (+30.000) και το 2020 θα είναι 135.000.


-Επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.
Το μέτρο αφορά 448.500 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, δηλαδή συνολικά το 50% των μαθητών, με έμφαση σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχιας.


-Αύξηση και επέκταση του οικογενειακού επιδόματος.
Το επίδομα τέκνων αυξάνεται για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες.
Μια οικογένεια με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έπαιρνε πριν το μέτρο 54 ευρώ το μήνα και 648 ευρώ το χρόνο, ενώ μετά το μέτρο θα παίρνει 100 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1200 ευρώ το χρόνο.


-Θέσεις εργασίας.
Παράλληλα με τα υπόλοιπα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας θα προχωρήσουν νέα προγράμματα δημιουργίας 30.000 θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου