Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τονίζει πως το σχέδιο του κόμματός του έχει στο επίκεντρό του τον πολίτη και ειδικά τους πιο αδύναμους Έλληνες αλλά και τη μεσαία τάξη.
«Οι φόροι θα μειωθούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματός της επόμενης κυβέρνησης να μειωθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζει υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας
«Η σημερινή υπερφορολόγηση, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης όπως οι ίδιοι ομολογούν, έχει μειώσει - πολλές φορές δραματικά - το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχει πλήξει καθοριστικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Θεωρώ λοιπόν ότι αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση».
παιχνιδια ροδος
βερσαζε κρεμα
χοιρινο θερμιδες 100 γρ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας να δεχτούν έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023 και επαναλαμβάνει πως οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχει δεσμευθεί θα ισχύσουν ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Παράλληλα αναφέρει τις τρεις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει στη Βουλή και αποτελούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις .
«Νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση. Με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας.
Χαμηλότεροι Φόροι: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ. Π.Α. στις 25.000 ευρώ», λέει και αναφέρει ότι επιπλέον θα επιδιώξει εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας να οικοδομήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου